Nora Mørk ut – Barbara Lazovic in hos CSM Bukarest

Barbara Lazovic i Sloveniens färger. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Helt enligt mediaspåret lämnar Nora Mørk stjärnlaget i Rumänien efter en skadefylld period. CSM Bukarest har redan fyllt på i niometersleden, Barbara Lazovic kommer i retur från Buducnost, meddelar klubben på sin hemsida.

Flera norska källor var tidigt ute med att Mørks tid i huvudstadslaget skulle vara över efter bara en säsong tillsammans. I pressmeddelandet från Bukarest konstaterar hon att familjeskäl ligger bakom hennes farväl.

– På grund av allvarliga hälsoproblem i min familjen har jag bestämt mig för att flytta hem till Norge härnäst. Därmed kommer jag nära min kära under en väldigt svår period. Både min tränare och klubbledningen i CSM Bukarest har visat stor förståelse för min situation, vilket jag är djupt tacksam för, säger Mørk.

Klubbmässigt ska 29-åringen vara klart aktuell för Vipers Kristiansand. I Bukarest tar man höjd för spelartappet med nygammal kraft i form av Lazovic.

Den erfarna slovenskan har spelat Champions League i flera olika klubbfärger. Den senaste CSM-säsongen för storskyttens del var 2018/19.