Nerea Pena nästa nyförvärv till Vipers Kristiansand

Nerea Pena. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Niometerslinan hos den norska mästaren får allt tydligare kontur inför nästa säsong. Bella Gulldén ansluter och Nora Mørk har förlängt med Vipers Kristiansand — nu kommer även Nerea Pena till toppklubben.

Pena som besitter ett av de allra slugaste spelsinnena tillbringade sju år i ungerska klubbar efter att hon klev över den spanska gränsen 2012.

Spelfördelaren med viss vänsterkompetens är en drivande kraft för Spanien. Pena har även fått smak för det skandinaviska och tillhör Team Esbjerg vårsäsongen ut.

– Vipers är ett lag med hög klass. Jag känner många spelare och har mött dem flera gånger. Dessutom uppskattar jag sättet som Vipers spelar på. När jag bestämma mig för en ny klubb tänker jag alltid över hur laget spelar handboll. Jag tror att jag kommer passa bra in i Vipers spelsystem och jag är säker på att jag kan hjälpa till med att göra laget ännu bättre, säger 31-åringen till klubbens hemsida.

Tränaren Ole Gustav Gjekstad räknar in ytterligare en tillgång när Vipers ska fortsätta utmana i Europatoppen.

– Vi får en spelare med ett väldigt starkt handbollshuvud och med fina individuella kvaliteter. Nerea är bra på att sätta andra i bra lägen och är starkt i duellspelet, säger han till klubbsajten.

Länk: Nerea Pena har signert for Vipers!