Magnus ”Bagarn” Johansson igång med jobbet i Bukarest

Magnus "Bagarn" Johansson. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

En vecka in på försäsongsträningen ser Magnus ”Bagarn” Johansson få moln på himlen i sin nya klubb. Sajten stregspiller.com har gjort den första längre intervjun med CSM Bukarests nye tränare.

För drygt tre veckor blev det stora karriärsteget officiellt, ”Bagarn” Johansson bytte norska Molde mot europeiska Bukarest och hamnade snart bland idel storstjärnor och motsvarande ambitioner.
– Det var helt enkelt en utmaning som jag var tvungen att anta, något jag måste göra. Därför tvekade jag inte när CSM ringde mig.

Det blev ändå ett samtal med tidigare förbundskaptenskollegan och Bukarestledaren Per Johansson innan ”Bagarn” tackade ja.
– Han föreslog att jag skulle försöka eftersom han bara hade positiva saker att säga om klubben och jobbet. Jag uppskattar hans råd och så är det i handbollsvärlden, vi hjälper varandra, säger Johansson innan stregspiller.com återigen påminner om klubbens tränarhistorik.

Coacher som inte lever upp till resultatmålen blir sällan långvariga på posten.

”Bagarn” avfärdar med ett leende, men är medveten om villkoren:
– Jag inser att klubbens målsättning är att vinna Champions League och jag känner att jag är redo att leverera resultaten.

– Det är också mitt mål och det är fullständigt förståeligt att klubben gärna når den absolut toppen igen efter att ha slutat på tredje plats två år i rad.

Målet satt, Johansson vet också vägen i form av nästan alla opponenter genom gruppspel och mellanrunda:

Vipers Kristiansand och FTC Hungaria plus en kvalvinnare i höstens matcher. Den försvarande mästaren Györ, Thüringer HC, Krim Ljubljana eller en kvalskräll efter årsskiftet.

En tuff uppställning, men Champions League ska bjuda på svåra uppgifter, enligt ”Bagarn”.
– Vi är redo för utmaningen, säger han till stregspiller.com.

LÄNK: ”A challenge I simply had to take”