Loui Sand mot VM-form trots uttåg för Brest

Loui Sand. Foto: O.Stephan/BBH

Dueller mellan Final four-kandidater blandat med ödestillfällen för lag som var piskade att vinna. En trots allt skrällfri matchdag bjöd på lite av varje i Champions League.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

 

Bukarests tyngd tydlig efter paus
Krims Elizabeth Omoregie har haft en skadepräglad start på hösten men gjorde säsongens bästa match hemma mot CSM Bukarest. Det bidrog till att göra toppmötet i den redan jämna A-gruppen ännu tätare.

Bulgariskan med fullt klubblagsfokus tog luriga avslut, ibland onödigt ohotat med borta-ögon och fördelade kontringsbollar i en tempostark halvlek.

Bukarest svarade med tydlig toppbredd i målskyttet, dessutom full utdelning när Marit Malm Frafjord eller Oana Manea fick tag på bollen inne på linjen, 16-17 på tavlan i paus.

Isabelle Gulldén satte sex av sju skott och tog allt mer ansvar i andra halvlek, rycket kom efter 45 minuter med fyra raka bortamål.

När det inledande gruppspelet går i mål nästa helg har den rumänska mästaren ett sportsligt intetsägande möte med Vistal Gdynia, de poänggivande matcherna är över och Bukarest får sex av maximala åtta poäng med sig till mellanrundan.

Brest försökte men försvann
Brest hade absolut sista chansen att blanda sig i diskussionen om internationellt spel efter årsskiftet. Bretagnelaget bäddade dåligt med 2-7 efter drygt tio minuter i måstematchen hemma mot Rostov-Don men hämtade sig när Melinda Geiger öppnade upp försvaret och Loui Sand kunde briljera med finter och full bollkontroll i hög fart.

Den blågula vänstersexan med fem mål på fyra CL-matcher fick betydligt mer att jobba med denna gång.

Hon jagade på, tände publiken och tog vara på möjligheten till kvittering i början av andra halvlek när hemmalaget kämpat för likaläge i knappa 30 minuter.

Två plusmål till slut hade hållit hoppet vid liv för Brest, två mål ner med kvarten kvar var istället början till slutet. Energin började sina och skottlägena var plötsligt mindre genomtänkta. De sämsta minuterna kom först och sist och den franska debutanten klev ur mästarligan med sex bollars förlust.

Györi vann ”norsk” envig”
Midtjylland hade en dyster resa till den ungerska giganten Györi i premiäromgången. Förlust med elva bollar (16-27) då, det såg inte bättre ut efter tio minuter i hemmareturen.

Stor show av Nora Mørk med de tre första målen, efter en tidig timeout kom ytterligare ett. Genombrotten var skoningslösa, Mørk hade lika god kontroll på sina skottvinklar trots kroppskontakt från FCM-försvaret.

Matchen skulle dock både bli mer spännande än 1-5 och handla om mer än en spelare.

När hemmalaget slutade bränna lägen från kanten med gott om luft tog nästa norska landslagsnamn, kraftspelaren Veronica Kristiansen över med massor av energi i skottögonblicken.

Györi var skärrat efter en befarad knäskada på mittsexan Anja Althaus men scenförändringen till 12-14 halvvägs och utjämnat efter 37 minuter handlade mer om att FCM ville och kunde spela på lika villkor.

Helt lika med tio minuter kvar, Kristiansen med elva mål vräkte upp ett underarmsskott i nättaket och Mørk på totalt 13 var omutlig från strafflinjen. Upplösningen innehöll ytterligare en norsk landslagsspelare med formstigning, Kari Aalvik Grimsbø gjorde de nödvändiga räddningarna som i slutändan skiljde lagen åt.

Champions League 11 november

Grupp A, RK Krim Mercator–CSM Bukarest 30–33 (16–17)
Bukarest:
Isabelle Gulldén 6 (1).

Grupp B. Brest Bretagne Handball–Rostov-Don 23–29 (14–15)
Brest: Loui Sand 4.

Grupp B, FC Midtjylland–Györi Audi ETO KC 24–27 (12–14)

Grupp C, FTC Hungaria–HC Vardar 28–29 (12–16)

Klara för mellanrundan
CSM Bukarest, grupp A
Krim Mercator, grupp A
Nykøbing Falster, grupp A
Györi ETO KC, grupp B
FC Midtjylland, grupp B
Rostov-Don, grupp B
HC Vardar, grupp C
FTC Hungaria, grupp C
Metz Handball, grupp D
SG BBM Bietigheim, grupp D

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here