Klart slut för Katarina Bulatovic

Katarina Bulatovic. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån.

När Final Four försvann ur kalendern tappade Katarina Bulatovic också rejäla bitar av sin motivation inför nästa säsong. Den stora montenegrinska niometaren har nu bestämt sig för att avsluta karriären, skriver klubblaget Györ på sin hemsida.

Den hårdskjutande högernian hade aptit på fler titlar när hon meddelade sin återkomst till stjärnlaget i Ungern förra våren.

Men de fyra CL-pokalerna (Slagelse 2007, Buducnost 2012&15, Györ 2014) blev dock inte handen full för Bulatovics del.

Coronaspridningen sköt den förnäma klubbturneringen i sank, konsekvenserna drabbade också 35-åringen hårt.

– Att Final Four ställdes in känns inte bra. Jag hade bestämt mig för att förlänga karriären för att avsluta som mästare. Utan finalen i Budapest är det inte längre rimligt för mig att fortsätta, säger Bulatovic till Györs hemsida.

– Det är inte så jag hade planerat min återkomst till Györ, eftersom jag tyvärr inte har något inflytande i det här på meddelar jag att jag avslutar min professionella idrottskarriär, fortsätter hon.

Så fort hon tog avstamp för skott lyfte Bulatovic också sina lag till nya höjder.

Framgångarna med klubblag är nämnnda, landslagskarriären skedde i både Serbien och Montenegro innan hon tog det senare landet till sitt hjärta och krutade in mål på mål vid EM-guldet 2012. Det blev också OS-silver i London senare samma år.

Länk: ”Rendkívül csalódottak vagyunk!” – interjú Dr.Bartha Csabával