”Herr Damhandboll” stannar i Buducnost

Buducnost tränare Dragan Adzic under handbollsmatchen i Champions League mellan Sävehof och Buducnost den 22 februari 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Dragan Adzic har varit tränare för montenegriska mästarlaget Buducnost sen 2010. Och de som trodde att det var dags att lägga av kan tänka om, tränaren har nämligen skrivit på för ytterligare ett år, rapporterar Handball-planet.com.

Det är ingen dålig meritlista han har, Dragan Adzic, eller som han kallas på Handball-planet; ”Mister women’s handball”. Sedan 2010 har Adzic tränat Montenegros, och ett av världens bästa klubblag, ZRK Buducnost Podgorica. Dessutom var han huvudtränare för Montenegros damer mellan 2010-2017 – som nu tränas av Per Johansson, som i sin tur har ett nära samarbete med Adzic och Buducnost.

Och det saknas inte heller medaljer i skåpet hos den 50-årige coachen från Montenegro. 2012 lyckades Adzic med bedriften att vinna EM-guld med Montenegro och samma år ta en silvermedalj i OS i London.

På klubblagsnivå får det säkert knappt plats med alla troféer på hyllorna där hemma. Buducnost har vunnit varenda inhemsk liga- och cuptitel sedan 2010. Dessutom vann laget Cupvinnarcupen 2010, och framförallt vann de Champions League både 2012 och 2015.

I och med Coronavirusets tvångsavslutande på säsongen har nu beskedet kommit att Dragan Adzic kommer att stanna minst en säsong till i klubben för att försöka vinna ytterligare en ligatitel, och framförallt Champions League.