H65 Höör inleder kvalet till Champions League – här är allt du behöver veta

Ola Månsson. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Den här säsongens svenska bidrag i EHF Champions League är skånska H65 Höör, som på lördagen kliver in i kvalet. För motståndet står den anrika klubben Hypo Niederösterreich. Matchen startar klockan 16:30 svensk tid.

Förutsättningarna är glasklara när Ola Månsson tar sitt H65 Höör ner till Nordhausen i mellersta Tyskland. I helgen spelar den kvalgrupp som H65 Höör tillhör sin interna kvalturnering, där vinnaren av söndagens final får en direktplats till EHF Champions League i höst.

Deltagande lag är H65 Höör, österrikiska Hypo Niederösterreich, hemmalaget Thüringer HC och spanska Mecalia Atletico Guardes.

I den första matchen – det vill säga semifinalen – ställs skåningarna mot Hypo Niederösterreich. Om det blir vinst väntar därefter en kvalfinal mot vinnaren i den andra semifinalen. Finalen spelas på söndag klockan 15:00 svensk tid.

Hypo Niederösterreich är ingen enkel motståndare. Den österrikiska storklubben har vunnit det inhemska mästerskapet varje gång sedan 1977. Det som imponerar ännu mer är att lagen plockat hem Champions League-titeln vid inte mindre än åtta tillfällen. Den senaste gången var dock 2000, varpå stjärnglansen från forna dagar inte riktigt är intakt. Det är hur som helst en klassisk klubb att ha respekt för.

– Vi känner till Hypo Niederösterreich, liksom Mecalia Atletico Guardes, väldigt bra från tidigare säsonger och vi fruktar dem inte. Det är inget tvivel om att Thüringer är stor favorit att vinna gruppen och ta sig vidare till Champions League, särskilt eftersom de får spela på hemmaplan, men vi kommer definitivt att ha en chans, säger tränaren Ola Månsson till EHF:s hemsida.

Samtliga matcher sänds på EHFtv.com och Handbollskanalen återkommer naturligtvis med en mer exakt länk när det närmar sig. Håll utkik på sajten och i sociala medier.

Lördag 9 september:
14.00: Thüringer HC–Mecalia Atletico Guardes
16.30: H65 Höör–Hypo Niederösterreich

Söndag 10 september:
12.30: Förlorare 1–Förlorare 2
15.00: Segrare 1–Segrare 2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here