H65 Höör hamnar utanför Champions League

Ola Månsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Det blev som det gick att befara, H65 Höör blev utan Wild Card i Champions League-urvalet. De sju platserna gick i de allra flesta fall till klubblag i länder som redan fanns med i uppställningen. 

Medan H65 Höör får acceptera beslutet och sikta på European Handball League öppnades dörren till mästarligan för flera hoppfulla under fredagen.

– Sverige är rankat som Europas tionde bästa liga och kommer inte ha något lag i Champions League och kommer inte ha någon möjlighet till det. Det kan man ju diskutera. Men eftersom premisserna såg ut som de gjorde när vi sökte är det ingen besvikelse på det viset, säger Ola Månsson i en kommentar till TT.

Den nya CL-versionen i två grupper om åtta lag, där EHF nyss meddelade de 16 deltagarna, äger rum med gamla bekanta som CSM Bukarest men också kommande giganter likt CSKA.

Förbundets väl utmejslade kriterier men lika svåråtkomliga utvärdering landade också i ett glatt besked för Ferencvaros (Ungern), Brest Bretagne (Frankrike) och SG BBM Bietigheim.

Podravka Vegeta och Krim Ljubljana är tydligare ettor i de inhemska ligorna och försvarar Kroatien och Sloveniens färger.

EHF lottar gruppspelet den 1 juli.

Champions League 2020/21
Källa: Eurohandball.com
HC Podravka Vegeta (Kroatien)
Odense Handbold (Danmark)
Team Esbjerg (Danmark)
Brest Bretagne Handball (Frankrike)
Metz Handball (Frankrike)
Borussia Dortmund (Tyskland)
SG BBM Bietigheim (Tyskland)
FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungern)
Györi Audi ETO KC (Ungern)
WHC Buducnost (Montenegro)
Vipers Kristiansand (Norge)
CSM Bucuresti (Rumänien)
SCM Rm Valcea (Rumänien)
CSKA (Ryssland)
Rostov-Don (Ryssland)
RK Krim Mercator (Slovenien)

Länk: EXEC FINALISES THE LIST OF TEAMS FOR THE DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE 2020/21