Györ mot Bietigheim i CL-finalen

Sandra Toft, Danmark och Györ. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Sofia Hvenfelts SG BBM Bietigheim möter Linn Blohms Györi ETO KC med Per Johansson vid bänken i CL-finalen. Györ vägde knappt över i ett drama mot Team Esberg, Bietigheim ångade på och besegrade Metz HB via en stark andra halvlek.

Györ stod för en svag start, dominerade en lång mellanperiod och hade krafter att stå emot Esbjergs alla försök att vända på tillställningen.

Sandra Toft spelade en viktig roll mellan stolparna, därtill utnyttjade det gröna laget Estelle Nze Minkos duellkapacitet och en riktigt stark defensiv för att reda ut den första semifinalen.

Györ gick från tre måls underläge till ledning med fyra bollar i paus. Strax därefter var finalplatsen märkbar med sex plusmål på tavlan, men Esbjerg slog tillbaka genom att Henny Reistad ökade insatsen och utjämningen kom allt närmare. Györ motade dock motståndaren med minst ett mål och Toft fick sista ordet när hon stoppade ett kvitteringsläge med få selunder kvar, saken var klar med 24–23.

Den andra finalplatsen gick desto mer överraskande till Bietigheim. Den tyska mästaren tog vara på sin allra första match i Budapest och rann ifrån Metz HB med kraft i attackerna. Niometarna Xenia Smits och Karolina Kudlacz-Gloc fick bra träff och Gabriela Moreschi i målet räddade allt som behövdes och mer därtill för sjumålsvinst till slut.

Champions League 1 juni
Team Esbjerg–Györi ETO KC 23–24 (9–13)
Metz HB–SG BBM Bietigheim 29–36 (15–14)