Györ dubbelvärvar på nio meter

Ryu Eun-hee, Sydkorea. Foto (arkiv): Asian Handball Federation

Det händer saker på nio meter i Györ. Storklubben hämtar in två nya namn till nästa säsong, både från när och fjärran. Jelena Despotovic och Ryu Eun Hee får kliva in i toppuppställningen från och med 2021/22, skriver klubben på sin hemsida.

Sydkoreas storskytt Ryu Eun Hee fanns i Paris 92 från 2019. Under coronapandemin inledde hon också den pågående säsongen i huvudstadslaget men lämnade för ett lag i hemlandets liga (Busan) i takt med att smittspridningen ökade.

Györ lockar 30-åringen tillbaka till europeisk topphandboll från och med nästa sommar, på en av de två platser klubben har tillgänglig på högernio.

– Det är en stor utmaning för mig att kunna tävla med de bästa på högsta nivå i Champions League. Men jag är inte rädd, jag vill ta chansen, säger hon till klubbsajten.

Även en mer bekant aktör för ungerska förhållanden får förtroendet i det gröna laget. Jelena Despotovic har tillbringat fyra säsonger i Debrecen och desto fler i Montenegros landslag. Nu får hon återigen Champions League för ögonen, som i Buducnost 2012-15.

Båda Ryu Eun Hee och Jelena Despotovioc har skrivit på för två år i Györ.

Truppen har några luckor kvar, framförallt på mittsex innan det är fixt och färdigt för ännu mer högpresterande spel.

Länk: Két új játékossal erősít nyártól a Győri Audi ETO KC