Gulldéns Brest Bretagne stal en poäng borta mot Györ

Här ska Stine Bredal Oftedal fram. Foto: Győri Audi ETO KC

Toppmötet i damernas Champions League mellan giganterna Györ och Brest Bretagne slutade med delad poäng och de båda lagen fortsätter därmed att vara obesegrade så här långt in i turneringen.

Det var läge att för antingen Györ eller Brest göra ett litet miniryck i Champions Leagues grupp 2 (main round) när de båda storlagen ikväll ställdes mot varandra i Audi Arena Györ, Ungern. Men efter 60 spelade minuter är lagen fortsatt de enda obesegrade så här långt in i turneringen efter att matchen slutat 27-27.

Hemmalaget Györ fick det dock hett om öronen direkt och kunde se gästande Brest, med svenska stjärnan Gulldén, gå ifrån till ledning 3-9 och 6-12 i matchens inledning. Det skulle krävas norsk skyttekraft i form av Veronica Kristiansen för att hemmalaget inte skulle tappa sin nu 32 långa svit utan förlust i Champions League.

För Kristiansen och lagkamraten Csenge Fodor var två starka och bidragande orsaker till att Györ minskade ledningen till bara två mål i halvtid som dessutom blev 19-19 en bit in i den andra halvleken.

Brest fick åter ny energi och i matchens slutskede, vid ledning 24-27, såg det verkligen ut som att fransyskorna skulle åka hem med full pott. Men med erfarenhet och det politiskt korrekta uttrycket ”hemmaplansfördel” blev matchen åter jämn och med en minut kvar satte Anne Mette Hansen 27-27 som också blev slutresultatet.

Györ – Brest Bretagne 27:27 (15:17)

LÄNK: Tabeller och fler resultat

Matchens prestation stod slovenskan Ana Gros för som med en oerhörd sinnesnärvaro och förmodligen en hel del tur lyckades spela in bollen till Sladjana Pop-Lazic på ett spektakulärt sätt.