Gulldén till Handbollskanalen inför Champions League: ”Det går snabbt som fan”

Isabelle Gulldén, CSM Bukarest. Arkivbild. Foto: Csmbucuresti.ro

Handbollskanalen är på plats i Bukarest. Här väntar för Bella Gulldén och de andra i CSM Bukarest en riktig smällkaramell imorgon. Ungerska Ferencvaros kommer på besök i Champions League-kvartsfinal omgång ett. Med sig har de ungrarna en toppad form, extrem snabbhet och galna fans. Bella Gulldén tror på en bra match mellan två bra lag i en galen atmosfär.

Ursäkta klassiska frågan men, hur känns det?

– Jo, det känns bra. Det känns som att det har varit högre intensitet på träningarna och vi har kommit upp i tempo. Så det känns bra faktiskt.

Vad har ni mer varit tvungna att jobba med sedan Per (Johansson) kommit hit?

– Vi har egentligen jobbat med allt möjligt men det har varit mycket fart och mycket försvar. Mycket mycket försvar. Nöta regler och hitta en grund igen egentligen, på hur vi ska jobba i försvaret och vad tanken är.

Ni har fått lite kritik för att ni inte riktigt har dominerat matcher från start till slut?

– Vi har gjort mycket mål men anfallsspelet har inte riktigt känts som att det flutit på. Även försvaret har varit bra i vissa perioder men väldigt upp och ner. Vi har jobbat mycket med det inför matcherna men det känns inte vi har haft den där grunden.

Och hur känns ditt spel personligen?

– Det känns okej.

Okej?

– Man kämpar ju mycket med hit och dit men det känns ändå bra. Men nu har vi inte haft match på länge så det är svårt att säga exakt vart man står. Det var väl i landslaget senast och då kändes det ändå bra. Sen har vi haft lite seriematcher men då har vi vunnit med nästan 20 bollar.

Ferencvaros då? Det blir lite annorlunda än att vinna med 20 boll.

– Ja, det kommer det verkligen att bli. Det ska bli riktigt kul. Jag tror biljetterna sålde slut på tolv timmar så det ska bli riktigt kul att spela härinne imorn. Det är bra då att vi har fått lite intensiva träningar senaste veckan, så man har fått upp lite puls.

”Härinne” är Sala Polivalenta som byggdes på 70-talet och tar ungefär 5 300 åskådare. Härinne spelar man sina Champions League-matcher då pulsen även är högre från staden och fansen. Och från bortfansen.

Det ska bli kul, jag har inte varit på match här innan.

– Det är kul. Det är verkligen inte som i Sverige kommer du märka. Plus att Ferencvaros kommer också komma med folk. De (fansen) är ju galna, de är helt galna. Vi hade fight med dem i Viborg när jag spelade där, det var fruktansvärt. Vi fick gå in i omklädningsrummet för de sprang in på planen. Vi får hoppas att det är lugnare stämning imorn.

Ah, okej.. Vad kommer Ferencvaros, laget, att utnyttja hos er då?

De kommer ha kollat mycket på oss och sett hur försvarspelet har varit lite glest och att vi har haft problem med byten. De kommer att försöka utnyttja det. Men vi har jobbat väldigt mycket på det och försökt hitta reglerna för att fixa till det. Vi håller kvar vid det svenska 6-0-spelet med trianglar. Och så hoppas jag att vi kan överraska dem, att vi är oerhört aggressiva. Jag tror vi har varit lite för stillstående i perioder och det kommer de att sätta press på, för de spelar extremt snabbt – de är riktigt bra asså. Det är ett helt annat lag än det var förra året. Det går snabbt som fan.

Ändå satte sportsbettarna 1.30 ggr pengarna på er att vinna imorn.

Oj. Ja, det är ju ändå hemmaplan och vi är riktigt bra. Det är två bra lag. Får vi till det kan vi spela riktigt bra. Det känns som att vi kommer utnyttja alla i laget nu, att vi har tränat väldigt bra. Försöka att undvika de här svackorna när vi tappar många mål. Då får man försöka sänka tempot istället.

Det kan du styra mycket från din mittnia-position?

Ja, och då får man ju dra ner tempot en smula. Man spelar ju många matcher i landslag och i klubblag, så det blir många tuffa matcher. Men de är inte jättebra på att springa hem, så jag hoppas vi kan straffa dem mycket i löpningen. Men då ska vi vi orka själva också, haha.

Ja, för jag fick lite hint av Per att du kommer nog få spela rätt mycket imorn.

Hehe, mm.

På tal om Per. Tränarbytena då, nu kommer ni snart ha haft sex tränare på två år, påverkar det mycket?

Nae, det är man ganska van vid nu. Det är lite så det är här, det går snabbt när det väl händer.

Ja, kravbilden är rätt hård här va? Vad är förväntningarna på er i Champions?

Helst att vinna, såklart. Men Final Four, det skâ vi ju nå liksom. Annars vet jag inte riktigt vad som händer.. haha.

Det är hyperviktig match som står på spel för svenskarna och CSM imorgon. Man har redan vunnit ligan men det är Champions League som är det stora målet.
Ungrarna kommer dock med fem raka segrar. Den senaste mot topplaget Györ som man har fått stora hyllningar efteråt. Det pratades oroligt av personal i katakomberna hur vassa ungrarna sett ut i den matchen.
Men CSM har individuella storstjärnor som kan avgöra matcher på egen hand. Och i ryggen har dem en kokande betongkittel från 70-talet som rymmer 5 000 hemmaögda, skrikande fans. Det kommer att höras imorn, det kommer att springas och det kommer att smälla. Det är det lägre än 1.30 på.