Final4: Vem tar chansen – Roberts eller Blohm?

Jamina Roberts och Linn Blohm. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Jamina Roberts och Linn Blohm kan vinna Champions League för första gången i karriären. I eftermiddag ställs de mot varandra i semifinal och imorgon spelar en av svenskarna final i den prestigefyllda turneringen. 

Det finns få saker Nora Mørk inte har vunnit. Champions League har hon tagit hem sex gånger, varav två titlar kom åren efter varandra med Vipers Kristiansand. Nu har både den norska klubben och Mørk chans att vinna tredje raka Champions League-titeln, men denna gång kommer det inte ske tillsammans.

Mørk och Team Esbjerg har hittat storformen under andra halvan av säsongen. Laget har inte förlorat en match sedan den 11 februari (mot Györ), så frågan är vilka som ska kunna stoppa dem? I semifinalen ställs det danska stjärnlaget mot Ferencvaros, som aldrig tidigare tagit sig hela vägen till Final4. Team Esbjerg tog sig till semifinal förra året, men nådde inte hela vägen till medalj. Nu har de dock guldmaskinen Mørk i laget, och om det är någon som vet hur man vinner titlar så är det den norska stjärnan.

– Vi vet att det kommer att bli mycket press. De (Ferencvaros) har många fans på läktaren, som förmodligen kommer att ge mycket liv, så det kommer att bli en stor upplevelse. Och så hoppas vi att det blir mycket bra handboll och att vi blir vinnare i slutändan, säger Sanna Solberg till Euro Handball.

Svenskkamp i Champions League

Vipers Kristiansand har två raka Champions League-titlar i bagaget och i år har segrarna regnat över laget. Den 18 december förlorade de rosaklädda mot CSM Bucuresti, men sedan dess är det idel vinster som gällt. Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd för Jamina Roberts och kompani. Ungerska storlaget Györ står för motståndet och efter fjolårets finalförlust, mot just Vipers, lär de vara redo för revansch.

– Vi vill såklart vinna titeln, men motståndarna ska också försöka säkra pokalen, så det blir inte lätt, säger Györs Viktória Győri-Lukács till Euro Handball.

Frågan är om det är Roberts eller Linn Blohm som får chansen att ta hem Champions League för första gången i karriären. I eftermiddag får vi svaret.

Champions League – Final4: 
15:15 Györ – Vipers Kristiansand
18:00 Ferencvaros – Team Esbjerg
Matcherna sänds på Viaplay

Finalen spelas på söndag.