FEMTON (!) mål av en flygande Reistad

Henny Reistad, Norge och Team Esbjerg. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Det finns få som inte anser att Henny Reistad är världens bästa damhandbollsspelare, och de som ändå tvivlade lär ha fått svar på tal idag. Reistad stod för 15 (!) mål när Team Esbjerg körde över Rapid Bucuresti. 

Team Esbjerg var tvungna att vinna dagens Champions League-match mot Rapid Bucuresti, för att ha en chans på topp-2 i gruppspelet och en direktplats till kvartsfinalen. Men det var inget som tyngde ner det danska stjärnlaget.

Team Esbjerg var totalt dominanta i första halvlek och gästerna hade svårt att hänga med i danskarnas snabba spel. Hemmalaget gick till halvtidsvila med 18-13 och hade ett gyllene läge att plocka hem två poäng.

Team Esbjerg hade målshow

Rapid Bucurestis mardröm fortsatte även i andra halvlek. Team Esbjerg var skoningslösa i sitt anfallsspel och dundrade in mål på löpande band. Ledningen var uppe i elva bollar, men i slutet av matchen lyckades gästerna komma något närmare.

Team Esbjerg vann tillslut matchen med 35-30 och drömmen om direktavancemang till kvartsfinalerna lever.

Vad som avgjorde matchen? Utan tvekan Henny Reistad. Norskan var precis så bra som bara hon kan vara, och ingenting kunde stoppa en flygande Reistad. ”Världens bästa” stod för 15 (!) mål och ledde Esbjerg till seger.

Reistad mot målrekord

2009 gjorde Jesus Martinez de la Cal 17 mål i en och samma Champions League-match, och den rekordnoteringen har stått sig sedan dess. Och kanske är det just Reistad som är kvinnan som ska slå rekordet? Dagens prestation visar att det inte är långt borta, och då har karriären ändå bara börjat.

Team Esbjerg: Henny Reistad 15, Vilde Mortensen Ingstad 4, Mette Tranborg 3, Kathrine Heindahl 3, Nora Mørk 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Beyza Türkoglu 2, Kristina Breistøl 2, Kaja Kamp 1

CS Rapid Bucuresti: Bermejo Gutiérrez 9, Eliza Buceschi 5, Alexandra Badea 3, Alicia Fernandez 3, Sorina Grozav 2, Estavana Polman 2, Ainhoa Hernández 2, Orlane Kanor 2, Lorena Gabriela Ostase 1, Dorina Korsós 1

Dagens Champions League-resultat:
Kastamonu – Storhamar 28-33
Team Esbjerg – Rapid București 35-30
Metz – Buducnost 29-33