Evelina Eriksson hyllas efter storspel – 19 räddningar när RK Krim besegrades

Evelina Eriksson. Arkivbild. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Ett av norska Vipers Kristiansands nyförvärv inför säsongen som precis dragit igång är den svenska målvakten Evelina Eriksson. Eriksson, som tidigare spelade för Skuru i SHE, har nu landat i sin nya klubb på riktigt – och i helgen visade hon på en hög nivå när RK Krim stod för motståndet i Champions League-premiären.

Vipers hade en tuff säsong i Champions League förra säsongen, då de inte lyckades ta sig vidare till kvartsfinalerna. Årets säsong startade de med en helt annan inställning, när de besegrade RK Krim Mercator med 27-26 efter en jämn match.

Under den första halvleken var det Vipers svenska nyförvärv som briljerade allra mest i laget. Evelina Eriksson, som i och med matchen debuterade i Champions League, levererade 12 räddningar och en räddningsprocent över 50% under matchens första 30 minuter – något som hjälpte laget till en femmålsledning (14-9) i paus.

Krim kom tillbaks starka till den andra halvleken, och vann slutligen den med ett par mål. Det norska lagets ledning från den första halvan var dock för stor, och Vipers gick därmed segrande ur matchen.

Bästa målskytt i matchen blev den norska stjärnan Heidi Löke med 9 fullträffar, men värt att notera är även att Erikssons slutligen uppnådda 19 räddningar under matchen och höll en räddningsprocent på 36%.

RK Krim Mercator – Vipers Kristiansand 26-27 (9-14)
Statistik & matchprotokoll >>