EHF listar fem heta nykomlingar i Champions League

Yaroslava Frolova. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån

Flera nya spelare har visat framfötterna under årets säsong i Champions League. EHF listar nu fem av de som har stuckit ut mest.

Hur det blir med avslutningen på säsongen är ännu inte klart, men EHF listar nu fem ”nya” spelare som har stuckit ut under 2019–20.

Diana Ciuca – SCM Ramnicu Valcea

Inte fått jättemycket speltid i klubblaget då konkurrensen är tuff, men när 19-åringen väl fick chansen gjorde hon det riktigt bra.

Pauletta Foppa – Brest Bretagne Handball

Foppa får naturligtvis många svenskar att tänka på en viss hockeyspelare, men här handlar det om en handbollspelare som inte debuterade i CL 2019–20 men som fått en betydligt större roll i år. 19-åringen gjorde 36 mål för Brest under CL-säsongen.

Yaroslava Frolova – Rostov-Don

Frolova har utvecklats enormt de senaste åren och kanske ännu mer sedan hon kom till Rostov-Don och Ambros Martin. Under VM i Japan var mittnian en av de bästa spelarna och endast 22 år gammal är hon redan en världsspelare.

Mireya Gonzalez – SCM Ramnicu Valcea

Gonzalez var med och vann CL redan 2018, men bytte sedan klubb till Ramnicu Valcea och den spanska högernian har verkligen imponerat. Kommer bara att bli bättre, var så säkra.

Marit Røsberg Jacobsen – Team Esbjerg

Team Esbjerg har nått kvartsfinal för första gången i klubbens historia och en stor anledning till det är Jacobsen. Högersexan gjorde 45 mål under säsongen och kommer att ta större och större plats framöver i såväl klubblag som i det norska landslaget.

LÄNK: 5 NEWCOMERS WHO SNATCHED THE SPOTLIGHT