Danska mästaren Team Esbjerg stärker lagbygget

Line Jørgensen. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Line Jørgensen flyttade från CSM Bukarest till Team Esbjerg sommaren 2018. Den danska mästaren har visat sig vara en utmärkt adress för högerkanonen, vilket det förlängda kontraktet enligt klubbens hemsida understryker.

Esbjerg håller i sina profilspelare. För en tid sedan blev Estavana Polman klar för ytterligare ett år. Nu är turen kommen till Jørgensen som vunnit och framförallt bidragit till många titlar med sina lag genom karriären.

Från FC Midtjylland till CSM Bukarest och nu Team Esbjerg som ser stort värde i att behålla niometaren.

I Jørgensens fall krävdes dock en diskussion för att reda ut förutsättningarna. Klubben har ytterligare kompetens på högernio på ingång, Mette Tranborg ansluter från Odense till sommaren.

Line Jørgensen fick de nödvändiga svaren för att känna sig säker på fortsättningen.

– Efter mitt samtal med Jesper (Jensen, huvudtränare) behövde jag inte tveka. Mette och jag blir lagkamrater och ska prestera det bästa möjliga för Team Esbjerg tillsammans. Under match blir det möjligt att prestera på högsta växel och få en paus på vägen, säger Jørgensen till klubbens hemsida.

och för att hålla tidigare knäproblem i schack.

I Esbjerg har hon växt fram till en försvarsgigant i Champions League med en bra plan för att hålla knäproblemen tidigare under karriären i schack.

Två dagars fysisk aktivitet i träning och match, följt av en dags vila. Att 29-åringen står utanför danska landslagets VM-äventyr bidrar ger iallafall plus i klubbvardagen, som alltså innebär ännu mer Team Esbjerg.

Länk: Line Jørgensen forlænger og ser frem til forstærkning