EXTRA: CSM Bukarest med nytt tränarbyte – Magnus Johansson får gå

Magnus "Bagarn" Johansson. Foto: CSM Bukarest

Dubbla förluster den gångna veckan blev för mycket för ledningen i det rumänska stjärnlaget. ProSport var först med uppgiften, klubben bekräftade senare under onsdagseftermiddagen att man gör sig med den svenske tränaren Magnus Johansson.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Johansson blev den nionde tränaren på fyra säsonger när han kom till CSM Bukarest på tvåårskontrakt i somras.  Dessförinnan var ”Bagarn” tränare i Molde HK under två säsonger, ledde Redbergslids herrar och Sävehofs damer till flera SM-guld och assisterade damlandslaget till genombrott med EM-silver 2010.

Efter bara tre och en halv månad är hans tid i den rumänska huvudstaden över.

Handbollsgiganten, med tre raka Final Four i Champions League på en kort men medaljfylld meritlista, har varit synonym med skyhöga krav och snabba personalförändringar. Nu fortsätter CSM på den inslagna vägen.

Bukarest vacklade med augustiförlusten i Supercupen mot SCM Valcea. Efter ett nederlag mot Valcea i ligan följt av en CL-nolla borta mot Bietigheim började ryktena svalla på allvar.

Till Digisport aviserade Andrei Luca, chef för handbollsektionen, samtal med spelare och ledare.

Klubbledningen gick från ord till handling inom loppet av tre dagar. Magnus Johanssons band med Bukarest kapas, mediebolaget ProSports uppgifter pekar på en tränare från det forna Jugoslavien som ersättare.

Assisterande tränaren Adrian Vasile får tillfälligt ta över uppdraget när Nathalie Hagman, Sabina Jacobsen och lagkamraterna möter Vipers Kristianstad på lördag.

Länk: BREAKING NEWS: Magnus Johansson, OUT de la CSM Bucureşti!

CSM Bukarests tränarhistorik
(Juni 2007)–Februari 2014: Vasile Mărgulescu
Februari 2014: Lucian Ghiulai
Feb. 2014 – Sep. 2015: Mette Klit
Sep. 2015 – Maj 2016: Kim Rasmussen
Maj – Nov. 2016: Jakob Vestergaard
Nov. 2016 – Apr. 2017: Aurelian Rosca
Apr. – Jun. 2017 & Mar. – Jun. 2018: Per Johansson
Jun. 2017–Mar. 2018: Helle Thomsen
Jul. 2018 – Okt. 2018(?): Magnus Johansson

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here