CSKA Moskva satsar stort i Champions League

Kathrine Heindahl - från Odense till Moskva. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

CSKA Moskva stärker sin ställning och kommer till CL-premiären med höga ambitioner. Handballfast har fått en pratstund med klubbdirektören Eduard Hakobyan. – I Champions League anser jag verkligen att det är möjligt att nå Final Four, säger han till sajten.

CSKA väntar på att kunna samla hela truppen till försäsongen. De skandinaviska inslagen, Sabina Jacobsen och Katherine Heindahl har haft visumproblem på vägen men ska snart kunna landa i huvudstaden och träningsanläggningen Krasnogorsk.

Väl där är det ingen tvekan om vad som krävs av laget under ledningen av dansken Jan Leslie.

– Vår uppgift för säsongen är att komma till Final Four i Champions League och vinna (ryska) mästerskapet, säger Hakobyan.

– För våra Champions League-rivaler kommer vi kanske att vara en ”dark horse” under en tid. Vi är väl medvetna om att det är ont om tid att spela ihop oss, Champions League startar 12-13 september och förmodligen kommer vi inte att komma till dit som ett välkoordinerat lag i bästa form.

– Samtidigt har gruppspelet 14 omgångar, det hjälper oss att få till spelet över lång tid, fortsätter han till Handballfast.

Efter tredjeplatsen i Superliga fick CSKA Moskva lita till Wild Card och att Lada skulle avstå sin ansökan för att komma med bland Europas bästa till hösten. Starkt ekonomiskt stöd och en målinriktad satsning med många nyförvärv är basen.

– Vi har förstärkt på målvaktssidan med Anna Sedojkina, nummer ett i ryska landslaget. Marina Sudakova gör oss bättre på högerkanten och den stora övergången inför säsongen har vi gjort med talangen på vänsternio, Jelena Mikhajlitjenko. Katherine Heindahl är linjespelare från Danmark och en central försvarare för oss.

– Alla spelare som kommit till oss är på landslagnivå, med undantag för unga Eva Demidovitj, fortsätter Hakobyan till Handballfast.

Länk: Эдуард Акопян: ”Задачи на сезон — ”финал четырех” Лиги чемпионов и первое место в чемпионате”