CL: Sävehof fick se sig besegrade trots stark första halvlek

Sävehofs Ida Staxen Lagerbon och Buducnost Jovanka Radicevic. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån.

Det har spelats tre matcher i damernas Champions League under lördagen. Först ut var Sävehofs hemmamatch mot det montenegrinska laget Buducnost – där Partille Arena bjöds på ett starkt hemmalag under den första halvleken, men som sedan föll genom golvet och tappade greppet om matchen. 

IK Sävehof – Buducnost 24–33 (17–15)
Sävehof startade bra hemma i Partille Arena under lördagen, och efter en jämn första halvlek där de två lagen följt jämnt åt hela tiden var det slutligen just Sävehof som gick ut i halvtid i ledande position. Emma Ekenman Fernis visade upp sig rejält även individuellt under den första med sju fullträffar i den montenegrinska klubbens mål.

Den andra halvleken bjöd på en tuffare match för Sävehof, som höll emot bra under de första tio minuterna men sen tappade greppen om matchen till gästande Buducnost. I mitten på halvleken följde en period på 15 minuter utan ett enda mål från Sävehof – och gästerna var snabbt uppe i en stor ledning.

Matchen slutade i en klar seger för Buducnost när Sävehof föll samman ordentligt i slutet av andra halvlek och fick nöja sig med resultatet 23–33. Sävehof ligger i och med förlusten kvar på sista plats i Grupp 2 – där Buducnost där emot närmar sig Brest Betagne på andraplatsen i och med vinsten.

GK Rostov-Don – Metz Handball 24–29 (11–11)
Franska Metz besökte Rostov-na-Donu under lördagen och fick, efter en jämn match, tillslut med sig två poäng in tabellen. I Grupp 1 drar Metz därför ifrån just Rostov-Don i tabellens topp. Vinner Team Esbjern sin söndagsmatch mot Vipers Kristiansand klättrar även dem förbi och placerar sig på samma poäng som ledande Metz.

RK Krim Mercator – SCM Ramnicu Valcea 28–28 (13–12)
Slovenska Krim Mercator bjöd in rumänska Ramnico Valcea till match i grupp 2 under lördagskvällen. Det väntades en jämn drabbning mellan lagen – och det var precis vad det bjöds på. Hemmalaget hade med sig en knapp ledning in i halvtidsvilan, men den andra halvan av matchen följde sedan samma mönster som den första – och inte ens ett slutdrama kunde skilja lagen åt. Ett poäng vardera tar de med sig in i tabellen, vilket betyder att placeringarna är oförändrade men att de båda drar ifrån Sävehof, som tidigare låg på samma poäng som Krim Mercenator, något.

Tabeller och matchreferat >>