CL: Inget Final Four för Rostov-Don

Anna Lagerquist, Rostov-Don Foto: Rostov-Don

Det blev inget Final Four för Per Johansson och Anna Lagerquist i Rostov-Don. Kristiansand visade klass och lördagens seger med 34–27 skapade tillräckligt med utrymme inför söndagens match som slutade 23–23. 

Rostov-Don spände bågen rejält inför säsongen och ambitionerna var tydliga: åtminstone nå Final Four i Champions League. Anna Lagerquist och Grace Zaadi har verkligen förstärkt laget och på tränarbänken kom Per Johansson in istället för Ambros Martin.

Den ryska storklubben har gjort det bra under säsongen, men i lördagens kvartsfinal mot Kristiansand tog det stopp och det rejält. Norskorna vann med 34–27 och hade därmed ett rejält övertag inför söndagens returmatch.

Rostov-Don stod för en betydligt bättre prestation i dagens match, men avståndet var för stort och 23–23 blev slutresultatet. Det innebär att Kristiansand gör Brest Bretagne och Györi sällskap i Final Four.

Det fjärde och sista laget tas fram i eftermiddag och det blir antingen Sabina Jacobsens CSKA Moskva eller CSM Bukarest.