CL: Bara ”halv” seger för Larvik

Utslaget ur cupen och fyra i den inhemska serien. Höstens Larvik HK är inte vad det norska traditionslaget varit. Därför var triumfen borta, 25-22 mot Thüringer HC välkommen, men segermarginalen passade Larvik illa. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Lagt till den hackiga resultatraden på hemmaplan hade Larvik fyra CL-förluster och därmed bara fem måls seger för ögonen i förhoppning om att inte missa mellanrundan för första gången på åtta år.

Full press på gästerna? Nja, isåfall verkade den snarare hämma Thüringer som öppnade med darrigt passningsspel och glesa försvarshänder.

Cassandra Tollbring utnyttjade det senare, sköt runt blocket och gjorde målvakten chanslös med tre mål innan paus.

När Thüringer satte in Jana Krause mellan stolparna kunde upphämtningsförsöken iallafall starta och tjeckiska fixstjärnan Iveta Luzumova med bäst målfacit av alla i mästarligan satte sig i respekt från nio meter.

Larvik lät sig inte imponeras, behöll greppet med storskytten Emilie Christensen i främsta ledet.

När tvåpoängaren var klar tog psykologin kring segermarginalen över. Tollbring befann sig på bänken medan Larvik ledde med fem bollar när fem minuter återstod.

Några bolltapp avgjorde, snabba mål som gör att Thüringer behåller tredjeplatsen.

För att gå om behöver Larvik ta fler poäng än det tyska laget i den sista omgången. Med andra ord lösa den tuffa uppgiften att få minst oavgjort mot FTC Hungaria och lita till att HC Vardar mer planenligt slår Thüringer.

 

Champions League 12 november 

Grupp C, Thüringer HC–Larvik HK 22–25 (10–14)
Larvik:
Cassandra Tollbring 3.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here