Vipers Kristiansand visade klass direkt i Champions League

Ragnhild Valle Dahl. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Damernas gruppspel i Champions League drog igång idag och vi bjöds på ett stormöte direkt. De regerande mästarna, Vipers Kristiansand, visade klass och vann mot Brest Bretagne.

Mitt i Ungern möttes Ferencvaros och danska Odense i premiärmatchen för årets Champions League. Gästerna hade svårt att få igång målskyttet i början av matchen, vilket gjorde att det ungerska laget tidigt kunde gå upp i en fyramålsledning. Men säg den lycka som varar förevigt. Danskarna jobbade sig tillbaka in i matchen och vid pausvilan stod det 12-12.

Tidigt i andra halvlek återtog dock Ferencvaros ledningen och var snabbt uppe i en komfortabel ledning. Matchen slutade 27-23 och det ungerska laget kan fira lagets första tvåpoängare i årets Champions League.

Fecencvaros: E. Bölk 7, A. Malestin 7, K. Klujber 7, A. Lekic 3, G. Marton 2, D. Cvijic 1.

Odense Håndbold: M. Rej 7, M. Højlund 5, M. Aardahl 4, D. Housheer 2, T. Pedersen 1, B. Van Wetering 1, R. Iversen 1, A. Ikehara 1, N. Hafra 1.

Montenegrinskt målkalas i Turkiet

I staden Kastamonu, belägen i norra Turkiet, välkomnade hemmalaget det montenegrinska laget Buducnost. Kastamonu hade en tuff uppgift framför sig, vilket visade sig direkt i matchinledningen. Gästerna tog ett tidigt grepp om matchen och ledningen blev bara större och större, ju längre halvleken gick. I pausvilan visade tavlan 20-12.

Matchbilden visade sig bli exakt densamma även i andra halvlek. Gästerna hade totalkontroll över matchen och fortsatte dundra in mål. Milena Raičević hade lekstuga med hemmalagets försvarsspel. Den montenegrinska landslagsspelaren var ostoppbar och står noterad för tolv mål. Buducnost vann matchen med överlägsna 40-27.

Kastamonu: K. Jezic 8, A. Carlos 7, N. Akgun 4, M. Chebbah 3, K. Sarikaya 1, S. Bohme 1, S. Iskenderoglu 1, N. Caliskan 1, C. Demircelen 1.

Buducnost: M. Raicevic 12, M. Pletikosic 9, I. Pavicevic 6, N. Kadovic 4, I. Godec 3, A. Cardoso 3, V. Agovic 1, K. Dzaferovic 1, I. Kepic 1.

Vipers visade klass

Det var dags för de regerande mästarna att kliva in i turneringen mot Brest Bretagne, och man gjorde det med stil. Hemma i Kristiansand visade man publiken att laget är att räkna med även i år, och efter halva matchen visade tavlan 18-13.

Övertaget som de rosaklädda skapat sig i första halvlek släppte de aldrig, och de lät aldrig Brest Bretagne komma närmare än tre mål. I slutskedet av matchen pendlade ledningen mellan fem och sju mål, innan den tillslut stannade på sju och en tydlig 31-24-vinst.

Matchen var dessutom en kamp mellan landslagskollegorna Jamina Roberts och Jenny Carlson, där den sistnämnda vann målskörden och den förstnämnda matchen.

Vipers Kristiansand: M. Jerabkova 9, J. Knedlikova 7, A. Vyakhireva 3, S. Naes 3, V. R. Dahl 2, A. Debelic 2, J. Roberts 2, L. Tchaptchet 2, O. Sercien-Ugolin 1

Brest Bretagne: D. Jaukovic 6, C. Mauny, J. Carlson 3, I. Grbic 3, M. Kobylinska 3, T. Brnovic 1, P. Coatanea 1, H. G. Fauske 1, P. Foppa 1, C. Lassource 1

Ligaettornas kamp i Zagreb

I Zagreb var det dags för hemmalaget och Rapid Bucuresti att kliva in i turneringen. Båda lagen vann respektive inhemsk liga ifjol, men det var det rumänska laget som visade att de var snäppet bättre. Efter en jämn matchinledning tog gästerna över greppet och ledde med 16-12 i paus. I andra halvlek handlade det mest om att bevaka ledningen, och det lyckades laget med.

Rapid Bucuresti kan åka hem till Rumänien med två poäng i bagaget och en 31-27-vinst.

Zagreb: K. Birtic 6, T. Petika 4, S. Posavec 4, K. Drama 3, L. Buric 3, T. Curic 2, M. Tupeu 2, M. Kaludjerovic 1, L. Gichevska 1, S. Dabevska 1

Rapid Bucuresti: E. Buceschi 7, A. D. Badea 6, O. Kanor 5, A. Lacrabere 4,  G. Ostase 3, I. Espinola 1, M. Grozav 1, J. Gutierrez Bermejo 1, A. Hernandez 1, M. Lopez 1