Champions League: Enkel vinst för HC Vardar över Rostov-Don

HC Vardar. Foto: Csaba Domotor BildbyråŒn

Den andra semifinalen för dagen i damernas Final 4 spelades mellan Rostov-Don och HC Vardar. Vardar hade ett övertag hela matchen och vann den med sex mål.

Det var ett lite högre tempo i inledningen av dagens andra semifinal. HC Vardar tog snabbt ett övertag i matchen och redan efter fyra minuter höll de i en tvåmålsledning. Efter det blev det helt plötsligt en annan match och tempot skalades ner. Ställningen var länge 2-4 till Vardar. Först efter cirka 17 minuter in i halvleken lyckades Vardar att rycka ifrån lite och gick upp i en fyramålsledning.

Rostov-Don hade stundtals det tufft framåt men Vardar lyckades inte att skaka av sig Rostov-Don. Båda lagen hade en del tekniska fel och bortkastade bollar i den första halvleken. Under de sista 10 minuterna lyckades Rostov-Don att få ett bättre försvarsspel. Den första halvleken slutade 7-10 till Vardar.

I den andra halvleken fortsatte Vardar att hålla ett stadigt grepp om matchen. Vid några tillfällen var Rostov-Don nära på att komma ikapp sitt underläge. Vardar släppte aldrig förbi Rostov-Don utan höll i sin ledning hela matchen.

I slutet av den andra halvleken blev det svårt för Rostov-Don att hänga med. Vardar utökade sin ledning ännu mer och matchen slutade 19-25. Detta betyder att Györ möter Vardar i finalen imorgon och Rostov-Don möter CSM Bukarest i bronsmatchen.

Rostov-Don – HC Vardar 19-25 (7-10)