Avslöjar: Per Johansson tar över Rostov-Don

Per Johansson. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Ambros Martin lämnar Rostov-Don och klubben har jagat ersättare. Nu har klubben gjort klart med spanjorens ersättare – enligt uppgifter till Handbollskanalen tar Per Johansson över.

Rostov-Don, ett världens bästa klubblag, fick lite problem när spanske tränaren Ambros Martin plötsligt meddelade att han ville lämna klubben eftersom han saknar sin familj som bor kvar i Spanien. Direkt började rykten florera kring hans eventuella ersättare och Per Johansson var då ett av namnen som nämndes, bland annat på Handbollskanalen.

Den ryska klubben, med Anna Lagerquist i laget, har startat säsongen fint och imponerat direkt. Men Martin är inte kvar i Ryssland länge till och därför har klubben naturligtvis varit angelägen om att få klart med hans ersättare så fort som möjligt.

Enligt uppgifter till Handbollskanalen är det ingen mindre än Per Johansson som kommer att ta över efter spanjoren. Svensken väntas presenteras på en presskonferens under måndagen.

Ett av de absolut största jobben inom handbollen går alltså till en svensk tränare.

Per Johansson är sedan tidigare förbundskapten för Montenegros landslag och hjälpte, under den avslutande delen av den förra säsongen, till som assisterande tränare och chefscout i CSM Bukarest.

Handbollskanalen har sökt Per Johansson för en kommentar.