Anna Vyakhireva om Ambros Martin: ”Han har ändrat allt”

Anna Vyakhireva Foto: Rostov-Don

I söndags spelade Sävehof säsongens sista match i Champions League hemma i Partille arena. Motståndare var ryska Rostov-Don som i och med segern (26-32) nu är garanterade gruppvinnare. Efter matchen fick vi några ord med högernian Anna Vyakhireva. 

Grattis till segern och förstaplatsen. Vad tänker du om matchen?

-Tack. Jag tycker att domarna tillät ett väldigt hårt spel, för hårt. Det är möjligt att vi lät matchen börja så. Det ledde till att vi gjorde många tekniska misstag och hade svårt att få igång spelet och göra något av första halvlek. Men i andra halvlek så samlade sig alla och då var det en vanlig, bra match.

Ambros Martin är ny tränare för i år (från ungerska Györi), vad har han förändrat hos er?

-Vet du, jag tror praktiskt taget allt. Träningskonceptet, matcher, spelsystemet. Och faktiskt även stämningen som var, och vår sammanhållning. Ja, han har faktiskt förändrat allt!

Ryska Superligan är ju en bra liga med flera starka lag. Vad tänker ni om det, är det bra eller är det slitsamt?

-Det är så klart inte enkelt, men i det här fallet är det ett plus, eftersom en bra sparringpartner alltid ger bra träning. Dessutom växer man alltid när man spelar mot starka motståndare. Så det är inte lätt, det är fysiskt jobbigt, men vi orkar med. Jag hoppas att det kommer vara så den här säsongen.

När Anna svarar på sista frågan så är det något i hennes ögon som lyser till.

Har ni någon målsättning för säsongen?

-Ja, vi ska vinna Champions League! säger hon och ler stort.

Anna Vyakhireva gjorde en bra match och lyckades få dit 7 mål. Med sina 39 mål i Champions League ligger hon på andra plats i skytteligan, bakom Cristina Neagu från Bukarest. Hon är även ett av de namn som Evgeniy Trefilov har valt att ta med i sin ryska EM-trupp,

I lördagens segermatch för Rostov-Don mot Brest Bretagne stod Vyakhireva för 7 mål.