Ambros Martin avslutar i Györ

Ambros Martín. Photo: Fredrik Varfjell, Bildbyrån.

Fyra CL-guld och två finalplatser gör Ambros Martins sejour i Győri Audi ETO KC till en av tidernas mest framgångsrika tränargärningar. Spanjoren och succéklubben konstaterar nu att de går skiljda vägar till sommaren.

Martin anslöt till den ungerska giganten 2012 och lade grogrund till klubbens dittills största internationella framgång ett knappt år senare.

Györ vann ytterligare tre internationella titlar innan Martin sökte sig till nya erfarenheter i Rostov-Don och det ryska landslaget. Under 2021 fick giganten i grönt tillbaka sin ledare vid bänken, Györ har inte samma självklara förstaplats i mästarligan men brinner för att ge 54-åringen ett slut med guldjubel i Budapest.

I helgen blev det nämligen officiellt att Martin lämnar Györ när kontraktet löper ut i sommar.

– Vi har haft öppna och ärliga samtal med Ambros tidigare om hans framtid. Givetvis accepterar vi hans beslut men det är långt kvar till säsongslut, säger klubbdirektören Peter Endrödi till Györs hemsida.

– Jag tror, fortfarande starkt, att vi tillsammans kan återvända till toppen och att vi har alla möjligheter att uppnå våra mål, säger Martin till klubbsajten.

Györ har fem segrar på sex matcher och toppar sin grupp i Champions League inför återstarten i början av december.

Länk: Ambros Martin távozik a szezon végén Győrből