Amanda Kurtovic lämnar Györ på lån

Amanda Kurtovic. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Amanda Kurtovic är ofta en frisk fläkt på Norges högersida under decembermästerskapen. Karriären har även innehållit tunga skador och medan landslagskollegorna tar sikte på EM i Danmark väljer Kurtovic handbollspaus och omstart på hemmaplan.

Stjärnspäckade Györ konstaterar att Kurtovic lämnar klubben, till att börja med tillfälligt. Niometaren anslöt 2019 medan hon fortfarande rehabade sin knäskada, hösten har inneburit en hel del bänktid.

Möjlighet finns att 29-åringen kan lånas ut till en annan klubb som inte deltar i Champions League säsongen ut. Kontraktet med Györ gäller alltjämt till 2022.

Klart är att energispelaren inte återvänder till elitmiljön i Ungern direkt efter EM-uppehållet. Den närmaste tiden får Kurtovic vara reserv på hemmaplan i det norska landslaget. När hon talar med NRK betonar hon att framtiden därefter är oplanerad.

– Jag har samma ambitioner som tidigare, det har inte ändrat sig. Motivationen finns fortfarande där, men jag måste bara få landa lite hemma. Starta på nytt, om det blir från nästa vecka eller från februari kan jag inte svara på, säger Kurtovic till NRK.

Länk: Kurtovic bryter med verdens beste klubb: – Må starte litt på nytt