PLAY: Videoklippet som alla talar om – nu kopplas advokat in

Dagur Sigurdsson. Foto: ZPRP/EHF

Den isländska klubben Valur har kopplat in en advokat som kommer skicka in ett klagomål till EHF efter domarinsatsen i den avgörande semifinalen mot rumänska Potaissa Turda.

Har vi en skandal på uppsegling? Många har i alla fall reagerat kraftigt efter att rumänska Potaissa Turda slog Valur med 32-23 och precis säkrade en finalplats i Challenge Cup efter 54-53 totalt. Ni cirkulerar videoklipp från matchen med mängder av märkliga domslut, alla till fördel åt Potaissa Turda.

Rumänerna förlorade alltså första matchen på Island med 8 bollar och det krävdes seger med 9 mål i hemmamatchen. De vann med 9 mål.

Det tjeckiska domarparet Lukas Frieser och Radoslav Kavulic hittade också 6 utvisningar + 1 rött kort på islänningarna medan rumänerna bara bara hade 1 utvisning. Sett till hur rumänerna spelade ett offensivt försvar med mycket slit och drag verkar det faktiskt lite orimligt.

Flera tunga röster i handbollsvärlden har uppmärksammat händelserna. Den förre tyske förbundskaptenen Dagur Sigurdsson, med förflutet som spelare i Valur, har delat filerna till videoklippen så att alla kan ta del. Den landslagsmeriterade spanjoren Carlos Ruesga, som lirat i bland annat Portland San Antonio, Veszprém och FC Barcelona är en annan som tycker det händer märkliga saker. Ruesga spelar numera i Sporting som möter just Potaissa Turda i final.

Här har ni båda klippen, något suddig kvalitet, men ni kan säkert själva skapa er en bild: