HIFK fick ge sig i första matchen

Första av 2 matcher spelade av Challenge Cup för HIFK:s del.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Matchen började jämn och ingedera lyckades rycka loss, men HIFK höll en knapp ledning med en eller två mål ända fram till cirka 20min, då lyckades Colégio de Gaia jämna ut till 12-12.

Efter detta höll gästerna jämna steg och lyckades även ta ledningen tack vara ett par kontringar. HIFK gav ej efter och jämnade ut matchen igen till halvtidssummern. Pausen börjades därmed i ställningen 19-19.

Andra halvleken började dystert för hemmalaget och Portugisiska damerna ryckte loss. Svackan höll i 10 minuter och under den tiden drog gästerna ifrån till läget 24-20. HIFK lyckades få in lite drive i sitt spel och jämnade ut ännu matchen till 25-25, men sen kom följande svacka, den andra var den som avgjorde matchen.

Colégio de Gaia drog upp en lucka på 31-25, tills Ida Väyrynen lyckades klämma in IFK mål 26. Slutresultatet skrevs till 36-29 vilket betyder att andra matchen i morgon måste sluta med en 8 måls vinst för HIFK för att de skall gå vidare till 16 bästa.

Omöjligt är det definitivt inte, men verkligen hårt kan det bli. Colégio de Gaias främsta målgörare blev Sandra Santiago med 8 fullträffar då HIFK:s dito var Linda Cainberg med 7.

Matchen i morgon spelas alltså klockan 19:00, även den i Britas, i Finland.

Ett inslag om dagens match kan ses på arena.yle.fi på Svenska. Klippet börjar vid 00:40. På Finska kan man läsa förbundets skrivna tekst på HIFK:lle jäi kiritettävää sunnuntaille. Tidningen Hbl skrev även de nyhet om matchen (HIFK satte sig i svår sitts). Svenska.yle.fi skrev inslag om matchen med rubriken: ”HIFK höll ut i en halvtimme – portugisiskorna starkare i Challenge Cup”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here