EXTRA: Skandalmatchen anmäld till EHF – ”skamligt för sporten”

Den Europeiska spelarföreningen har anmält semifinalen i Challenge Cup mellan rumänska Potaissa Turda och isländska Valur till EHF för granskning.

Igår rapporterade Handbollskanalen om det skandalomsusade mötet mellan Potaissa Turda och Valur i Challenge Cup. I helgen spelades den andra semifinalen lagen mellan och rumänerna vann hemmakampen, både oväntat i sig men också precis med den marginal som krävdes.

Domarinsatsen har ifrågasatts kraftigt då videoklipp från matchen visar 20-30 tveksamma domslut som alla pekar i fördel för Potaissa Turda. Bedöm själva här i klippet nedan.

Nu har alltså Den Europeiska spelarföreningen, European Handball Players Union – EHPU, skickat en skrivelse till EHF angående matchen. De har bett EHF att undersöka matchen med särskilt fokus på ”misstänkta” domslut.

– Utifrån de klipp vi har sett och de underrättelser som vi mottagit, från bland annat våra isländska kollegor, så är det dessvärre mycket som tyder på att matchen inte avgjordes på ett korrekt och fair play vis, säger Michael Sahl Hansen, president i EHPU.

– Det är trist och skamligt för sporten, och vi hoppas att EHF tar hand om detta så snabbt som möjligt, enligt Sahl Hansen.