EHF inleder granskning av ”skandalmatchen”

Matchen mellan Valur och Potaissa Turda i Challenge Cup har nu fallit in för granskning hos EHF efter ett officiellt klagomål från Valur.

Förra helgen spelades en mycket omdiskuterad match i Challenge Cup, den tredjerankade Europacupen i handboll. Då tog rumänska Potaissa Turda emot Valur från Island i en avgörande returmatch i semifinal. Islänningarna hade vunnit den första kampen med 8 mål men på bortaplan blev det oväntat förlust med 9 mål och Turda till final.

Efter matchen har Valur lämnat in en officiell skrivelse till EHF angående händelser i matchen. Klagomålet berör domarnas insats och på ren svenska kan vi säga att de misstänker någon form av osportslighet. Det tjeckiska domarparet Lukas Frieser och Radoslav Kavulic har fått utstå hård kritik och nu meddelar alltså EHF att de inleder en granskning av matchen.

EHF har frågat efter ytterligare rapporter och uttalanden, även från de båda klubbarna. De kommer genomgöra en analys av matchen genom en neutral domarexpert hos EHF. Därefter kommer EHF ge mer information.

Många av er har säkert redan kikat på videoklippet som skickats ut till media efter matchen: