Potaissa Turda tog hem guldet i Challenge Cup

Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Idag spelades den andra finalen mellan AEK Athens och AHC Potaissa Turda i herrarnas Challenge Cup. I det första mötet vann Potaissa Turda med 11 mål så AEK Athens hade en tuff match framför sig. AEK Athens vann matchen med ett mål och det betyder att guldet gick till Potaissa Turda.

I det förra mötet vann Potaissa Turda med 11 mål och därför hade AEK Athens en mycket tuff match framför sig idag. Matchen inleddes med att AEK Athens tog upp ledningen men efter sex minuter var Potaissa Turda ikapp.

Matchen fortsatte med att Potaissa Turda behöll ledningen. AEK Athens hade det tufft och slarvade bort många anfall. Detta ledde till att Potaissa Turda lyckades utöka sin ledning ännu mer. Halvtidsresultatet blev 11-18.

Det såg ut att bli ännu en storvinst för Potaissa Turda. Men i den andra halvleken utmanade AEK Athens mer. De kom ikapp, men det var försent. Idag hade de behövt vinna med många mål för att ha guldchans. AEK Athens vann matchen med ett mål men guldet det gick till Potaissa Turda.

AEK Athens – AHC Potaissa Turda 27-26 (11-18)