Alingsås vill gå långt i Challenge Cup

Mikael Franzén och Alingsås spelar gruppspelet i European League. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Alingsås HK är Sveriges enda representant i den tredjerankade Europacupen. I en intervju på klubbens hemsida stakar Mikael Franzén ut målen för AHK i Challenge Cup.

Efter smärre jackpot i wild card-utdelningen kunde IFK Kristianstad och HK Malmö kliva upp ett snäpp i cupsystemet. För Alingsås del var det inte aktuellt att söka sig vidare, menar Franzén.

– Vi valde att stanna i Challenge Cup som är en turnering  som spelas för sista gången och saknar de högst rankade nationerna i Europa. Så inga lag från Tyskland, Frankrike, Spanien, Danmark och Ungern deltar. Vi valde denna för att vi skulle vara rätt högt rankade och inte som i EHF kanske åka på någon riktig drake direkt i första omgången, säger han till klubbens hemsida.

Därmed väntar HB Käerjeng som ägnat 14 år sedan millenieskiftet åt Europaspel. Typresultatet är att laget från Luxemburg åker ut i första omgången de deltar i. Franzén konstaterar att motståndet gav Zeleznicar Nis pisk i kvalspelet i fjor.

För Alingsås del är det spel i flera omgångar som gäller för att tillfredsställa tränarens aptit.

– Vi vill gå långt, inget snack om den saken. Det var därför som vi valde denna turnering för att vi tycker vi har en bra chans att gå långt och skapa oss erfarenheter som kommer göra oss bättre. Jag tror inte jag är nöjd med någon förlust oavsett omgång förutom att det är bäst av två som gäller och då kan vi förlora någon match bara det är rätt antal mål som vi förlorar så vi vinner totalt, säger Franzén till hemsidan.

Alingsås och Käerjeng drabbar samman den 5 och 13 oktober.

Länk: Challenge Cup Round 2