Skövde avstår Europa – nu kan Boden få platsen

Emmy Nordmark, Boden Handboll IF. Foto: Viktor Ljungström

Turerna kring vilka lag som representerar Sverige i Europaspelet går vidare. Nu tackar Skövde HF nej till sin plats i Challenge Cup och nu kan platsen gå vidare till en annan klubb.

Det är i Skaraborgs Allehanda vi kan läsa om hur Skövde HF meddelar sitt beslut via vice ordförande Anders Löfvenborg:

– Vi har tackat nej. Ekonomiskt vågar vi inte chansa på det.

– Vi har gått igenom budgeten för nästa år och vi tycker det är för osäkert. Det kan bli en match i Danmark men det kan lika gärna bli det i Rumänien eller något annat land. Vi vågar inte chansa på det.

Då sjundeplacerade Kristianstad HK tackat ja till Challenge Cup kan det innebära att frågan går vidare nedåt i tabellen om vilket lag som ersätter Skövde HF. På åttonde plats slutade BK Heid, men Europacup.se spekulerar att de förmodligen inte skulle tacka ja och ringde istället upp Mikael Carlsson som är sportchef i Boden Handboll (tabellnian):

– Intressant! Vi har inte ens tänkt tanken på europacupspel tidigare. Men det är en kittlande tanke, måste jag medge.

På frågan från Europacup.se om det skulle fungera rent ekonomiskt svarar Carlsson:

– Säg så här. För oss kostar en vanlig bortaresa 50.000 kronor, utan att ens lämna landets gränser. Skövde som hoppade av är inte i närheten av det. Så allt handlar om vi kan få sponsorer till det. Vi har ett lag med internationella spelare och de hade garanterat älskat att spela Challenge Cup.

– Jag ska ta med mig frågan imorgon när jag träffar laget och styrelsen. Om vi nu ens får frågan från Svenska Handbollsförbundet.

Återstår att se om Boden Handboll kan fortsätta sin resa med att krossa barriärer i svensk handboll.