Schefvert ser fram emot Challenge Cup: ”Det är en extra morot”

Ulf Schefvert. Foto (arkiv): Christian …Örnberg/Bildbyrån.

Challenge Cup lottades på tisdagen och för Kristianstad HK väntar kroatiskt motstånd i form av RK Bjelovar. Ulf Schefvert ser fram emot utmaningen.

– Sportsligt är det en extra morot med spel i Europa. Jag vet inte mycket om RK Bjelovar, men vi har gott om tid på oss till november att kolla upp laget. Det blir skoj, säger KHK-tränaren till Handbollskanalen.

Känslan under lottningen var att KHK kunde ha fått ett lättare motstånd, samtidigt kunde man också fått betydligt tuffare lag. Nu hamnade man någonstans mittemellan.

– Det känns okej, jag tror säkert att de har ett rätt bra lag. Kroatien brukar alltid ha bra lag, men exakt hur det här laget är vet jag inte. Jag vet inte riktigt hur lagen från Kroatien kvalificerar sig, om det är som hos oss där frågan går vidare om ett lag tackar nej, eller om det här laget kom trea i ligan. Oavsett kommer det att bli tuffare än förra året när vi mötte det belgiska laget, säger Schefvert.

Eftersom RK Bjelovar spelar sina matcher en och en halv timme med buss från Zagreb blir det en helt okej resa för KHK.

– Precis som flera andra klubbar kämpar vi med ekonomin, men med de mål vi har satt upp känner vi från styrelsen att det är viktigt att vi ställer upp i Europaspel. Det var aldrig någon tvekan. Jag tror också att vi kan få en bra hemmamatch eftersom det bor många kroater i Kristianstad som säkert vill komma och kolla. För oss i föreningen är det viktigt att ställa upp på det här, säger Kristianstad HK:s ordförande Merete Tillman.

Förra året gjorde KHK en bra turnering, men enligt Schefvert fick man lida för det längre fram under säsongen.

– Vi blev lite slitna av det där och vi märkte att vi var för tunna. Som det ser ut nu blir vi fler den här säsongen och det är ju bra, säger han och avslutar:

– Men om det går bra i Europa så lyfter man av det. Det är dessutom viktigt för spelarnas personliga utveckling, både som handbollsspelare och på ett personligt plan.