Kristianstads HK lär spela båda åttondelsfinalerna på bortaplan

Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Azeryol Handball Club och Kristianstads HK har gemensamt ansökt om att få spela båda sina åttondelsfinaler mot varandra i Azerbajdzjan. Matcherna spelas första helgen i februari.

ANNONS

Av ekonomiska skäl tvingas Kristianstads HK nu att ansöka om att spela båda sina åttondelsfinaler i Challenge Cup på bortaplan. Resan till och från Azerbajdzjan blir helt enkelt för dyr annars.

– Det är ekonomiskt oförsvarbart att inte göra det, säger Sten Ravhed, bas i Kristianstads HK till Kristianstadsbladet.

Azeryol Handball Club och Kristianstads HK har tillsammans diskuterat fram en sådan lösning. Skåningarnas tränare Ulf Schefvert har varit tydlig med att han inte gärna spelar båda matcherna borta, då av rent sportsliga skäl. Men enligt Sten Ravhed rör det sig om summor kring 100 000 kronor och den ekonomin har inte klubben.

– Självklart hade det varit mest rättvist med att spela en hemma och en borta, men jag köper att det är pengarna som styr. Jag inbillar mig att det kan bli en värdefull erfarenhet för spelarna att lira den här typen av matcher på bortaplan, säger Ulf Schefvert till Kristianstadbladet.

Märk väl att Kristianstads HK spelade båda sin matcher i 16-delsfinalen på hemmaplan. Då efter en liknande överenskommelse med Femina Vise.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here