Kristianstad vred om Visé – kopplade greppet i Challenge Cup

Julia Andrejic Nilsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

I SHE haltar det för Kristianstads HK men i Europaspelet går det bättre. Efter en stark andra halvlek bortavann skåningarna med 27-17 i första mötet med belgiska Femina Visé i Challenge Cup.

i serien har KHK bara vunnit en av sina nio senaste matcher. Men i Challenge Cup tog laget sin andra seger på tre försök när de orangea åkte till Visé i Belgien.

Den första segern kom när Kristianstad slog ut kroatiska Bjelovar i 16-delsfinalen med totalt 49-45. Och igår tog Sveriges ena representant i turneringen, tillsammans med Boden som är vidare till kvartsfinal, alltså en seger i åttondelen mot Femina Visé.

Femina Visé är Belgiens mest vinnande lag någonsin tillsammans med Initia HC Hasselt där båda klubbarna har 12 ligatitlar var. Visé tog alla sina 12 titlar mellan åren 1996-2012 och har sen dess tappat suveräniteten. Istället har HB Sint Truden vunnit de två senaste säsongerna.

Och igår kom en ny smäll för det belgiska laget när Kristianstad kom på besök. Den första halvleken var helt jämn lagen emellan och slutade därefter 9-9. Men i den andra växlade svenskorna upp i tempo.

KHK vann den andra halvleken med 18-8 där Sarah Carlström var en stor segerfaktor och gjorde nio mål totalt i matchen – som slutade med seger 27-17 för Kristianstad.

Därmed har de orangea tagit ett stort steg mot kvartsfinalen i Challenge Cup, vilket skulle innebära två svenska lag av åtta resterande i turneringen.

Matchprotokoll>>