Kristianstad mot semifinal i Challenge Cup

Linnea Efraimsson. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Kristianstad Handboll hade matchboll redan tidigt. Sista 20 minuterna hade de orangea läst in ZRK Naisa Nis och rann ifrån stort. Vi trodde inte att det skulle gå så här enkelt, sade Linnea Efraimsson till Handbollskanalen .

Kvartsfinalen i Challenge Cup fortsätter förvisso på söndag. Kristianstad lär ha avgjort tack vare den tvåsiffriga triumfen med 35–25.

– Det är alltid speciellt att möta Europalag, men vi hade hyfsat koll på deras skyttar, sade Efraimsson.

Vad var det för lag ni mötte rent spelmässigt?

– De körde lite smuggelhandboll, många kombinationer och långa anfall. Samtidigt var de ganska tydliga med vad varje spelare skulle göra.

Storkross till slut, men det tog en stund att hindra den serbiska ligatreans katt och råtta-lek i målprotokollet. En den egna misstag förföljde också Kristianstad långt in i matchen.

Det var snurrigt, ologiskt och föga stabilt från start. Först ledde hemmalaget med fyra mål. Några minuter senare var helggästerna ikapp, bara för att översköljas av ett nytt KHK-övertag.

i paus var Nis med igen till 15–14.

– Sedan kommer vi igång. Nora (Persson) var duktig och treorna fick mycket bättre träff i försvaret.

Målvaktsbytet till Nora Persson som ägde rum i slutet av första halvlek betalade sig allt mer. Hemmalaget fick upp kontringstempot och sprang in sina mål i allt högre utsträckning.

Kontringar där Linnea Efraimsson var inblandad.

– Jag tror jag gjorde fyra raka kontringsmål, riktigt sjukt. De här lagen är inte lika bra att på att springa hem som de vi möter i SHE, sade åttamålsskytten.

Sarah Carlström, vem annars, bidrog mest – med kraft, energi och elva mål totalt.

Om Kristianstad vill ha delmål för att bena ut söndagsreturen från stort försprång som utgångsläge kan försvarsjobbet mot Nis tolvmålsskytt Nada Pejovic givetvis bli bättre.

– Vi får försöka plocka henne och våga spela ut, sen tar vi inte ut något i förskott, sade Efraimsson.

Europaspel mitt uppe i SHE-dramatiken, vad kan ni ta med er till upplösningen nästa vecka?

–Känslan som vi har i laget. Idag spelar vi handboll för att det är roligt, gör inte så många tekniska fel och litar på varandra, sade Efraimsson.

Challenge Cup, kvartsfinal match 1 av 2
ZRK Naisa Nis–Kristianstad Handboll 25–35 (15–14)
Returen spelas på söndag klockan 15.00 – även den i Kristianstad.