IFK Helsingfors andra försök på avancemang i Challenge Cup

HIFK 2015-2016, Foto: HIFK Damhandboll

HIFK gör sitt andra försök för andra året i sträck på att avancera i damernas Challenge Cup inkommande veckoslut mot Colegio de Gaia.

Under säsongen 2014-2015 deltog HIFK i samma serie och då mötte de Polska Pogon Baltica Szczecinin. I det matchparet var Polskorna klart starkare och gick vidare med matchresultaten 40-

Colegio de Gaia (Portugal), Foto: Eurohandball.com
Colegio de Gaia (Portugal), Foto: Eurohandball.com

21 och 34-17. Inför de kommande matcherna är HIFK:s chefstränare Birgitta ”Bigo” Lindholm optimistisk och ser att de Portugisiska motståndaren kommer att bli en bra motståndare.

Detta pga Polskorna redan i förhand var ett hårdare motstånd, och avancemang borde inte vara lika svårt denna gång. HIFK:s mål är definitvt att knipa fortsättningsplatsen och laget är enligt förhandsinfo klara för den kommande dubbelmöte. Bägge matcherna kommer att spelas i Britas, i Finland.

Som utmaning för de kommande matcherna har Bigo Lindholm utmärkt att det varit svårt att hitta videomaterial av den kommande motståndaren. Detta skrämmer dock inte Helsingforslaget som går in med hård vilja och ser som sin styrka ett snabbt spel med mångsidighet.

Linda Cainberg innehar mest spelade landslagsmatcher i Finska damlandslagshistoria, Foto: HIFK Damhandboll
Linda Cainberg innehar mest spelade landslagsmatcher i Finska damlandslagshistoria, Foto: HIFK Damhandboll

Några lätta matcher kommer det inte att bli iom gästande Colegio de Gaia är förhandsfavorit med att ha i sitt lag 3-4 landslagsspelare samt en förstärkning från Angola. De har även erfarenhet av internationella turneringar från flera år bakåt.

HIFK innehar också landslagsrutin i sitt lag då Lotta Kulju, Johanna Hilli, Kathlen Ax, Ida Väyrynen, Annamari Jääskeläinen, Silja Borgarsdottir-Sandelin och Linda Cainberg alla varit med det Finska landslaget som utespelare vid något skede. Även målvakten Annika Lindström har varit med i landslaget.

Av HIFK:s lag har även följande spelare erfarenhet av serier utomlands:
Annika Lindström (Sverige),
Lotta Kulju (Sverige),
Johanna Hilli (Sverige),
Linda Cainberg (Danmark),
Malin Wilén (Sverige)
Annamari Jääskeläinen (Nederländerna)

Matcherna spelas alltså:
Lördagen 21.11. klo 16:00
Söndag 22.11. klo 19:00

Noterat i media:
HIFK tror på sina chanser: ”Enda målet att gå vidare” (svenska.yle.fi)

Finska handollsförbundets notering på Finska:
HIFK:n käsipallonaiset kohtaavat portugalilaisen Colégio de Gaian

Facebook Events:
Lördagens match
Söndagens match

Handbollskanalen.se följer med och kommer att raportera om matcherna under veckoslutet, så kom ihåg att besöka sajten för att läsa raporter om matcherna.