Snart gör Kiribati mästerskapsdebut

Foto: Kiribati Handball Federation.

Handbollsvärlden öppnar famnen för ännu en nation. Öriket Kiribati har hittat sin grej och laddar för beachkamp bland de övriga i regionen, meddelar IHF.

Kiribati skickade en trupp och var med om kvalet till beach-VM för U17 för knappt två år sedan.

Nu är det seniorsammanhang som gäller. Landet med 115 000 invånare gör sitt intåg på en scen där Australien och Nya Zeeland brukar spela huvudrollerna.

– För Kiribati är alla möjligheter att få erfarenhet av handboll värdefulla. Det är en ny sport på Kiribati, utan infrastruktur och expertis inom landet, så det är svårt att utveckla handbollen. Men de unga har växt upp och älskar sporten i de båda versionerna. De letar efter alla möjligheter de kan för att lära sig mer, säger David Collins till ihf.info.

Presidenten i Kiribatis handbollsförbund ser fram emot turneringen 20-24 februari med spänd förväntan. Oceanienkvalet till World Games i San Diego senare i år spelas mot Amerikanska Samoa, Australien, Cook-öarna och Nya Zeeland.

– När det kommer till målsättning vill vi bara förbättra oss från den förra turneringen som ägde rum i Rarotonga för U17-klassen. Det här handlar om öppen åldersklass så det kommer att bli ännu mer utmanande, fortsätter Collins.

Länk: Kiribati preparing for senior international debut