OV Beachhandboll – åter en succé på solfylld strand!

Foto: OV Helsingborg

I samarbete med OV Beachhandboll

Efter tio intensiva dagar på stranden i Helsingborg i härligt väder samt ca 3 700 matcher och ca 40 400 mål senare kan alla brunbrända deltagare och arrangörer summera en turnering i solskenets och glädjens tecken.

OV Beachhandboll har spelats från den 25 maj till den 3 juni. Under vardagarna har skollag kämpat i sanden medan helgerna varit ägnade åt spel i klasserna för föreningar, företag, motionärer och parahandboll.

Över 1 200 lag deltog i årets turnering; en minskning med ca 100 lag från föregående år helt hänförlig till minskat antal skollag som en följd av kostnadsbesparingar trots högst rimlig anmälningsavgift. I föreningsturneringen har istället antal deltagande lag ökat.

– Vi har över tid sett en minskning av antalet deltagande skollag. Det är mycket tråkigt att besparingsprogram inom skolvärlden innebär att barnen inte kan få en härlig dag på stranden fylld med motion och glädje, konstaterar Per Carlén, Marknadsansvarig för OV Beachhandboll.

– Vi är dock väldigt nöjda med genomförandet. Vädret har varit underbart, deltagarna fyllda med glädje och alla matcher har spelats i tid. Vår organisation är rutinerad och allt blir bättre år från år”, fortsätter Per Carlén.

Bland de 320 föreningslagen utmärkte sig bland annat flickor 14 från GUIF Eskilstuna som visade att de kan spela handboll även i sanden. GUIF:s båda lag blev 1:a och 3:a i sin klass. Nu är inte slutresultatet det mest väsentliga men så klart kul med lite framgång inför resan hem.

– Vi är supernöjda och kommer tillbaka nästa år. Det var väl tilltaget med speltid och uppskattades att planerna var nära varandra. Flickorna hade jättekul och även deras föräldrar var mycket nöjda”, uttalade Karolina Åberg Andersson, en av GUIF-ledarna.

Mästarklubben Sävehof kom med stor trupp och 21 lag till turneringen i klasserna för flickor respektive pojkar 8 år. Med den återväxten är det inte undra på att klubben år efter år är i Sverige-topp.

– Vi är väldigt nöjda med både arrangemanget och boendet på skola. Det var en riktigt härlig upplevelse för ungdomarna och ett fint delavslut på säsongen innan vi siktar in oss på vår egen Partille Cup”, konstaterade Jonathan Stenbäcken, Sportchef i Sävehof.

I Företagsklassen, SST Net Cup, drog även i år Elinebergskolans lärarkår längsta strået och i laget fanns lirare som bl a meriterade Joakim Bäckström och OV-spelaren Johan Lundgren. Den senare lämnar OV efter säsongen för lugnare tillvaro hos IK Sund.

Ett populärt inslag var den nu årligen återkommande matchen mellan Rögles iskrigare och OV:s sandkämpar. Lagen bars upp av aktiva spelare och var kryddade med sponsorer från respektive klubb. Den hårdföre kanadensaren Brady Ferguson fick för första gången hålla i en handboll och lyckades även få in den i (rätt) mål. Utgången i matchen var given – SM-finalisterna från Rögle gör sig bättre på is än i sand.

– Det är så roligt att se ungdomar och vuxna ha så kul på stranden. Vi har njutit och ser redan fram mot nästa års turnering”, avslutar Per Carlén.