Martin Käck kliver över till Göteborg BHC

Martin Käck. Foto (arkiv): Uros Hocevar/EHF

Göteborg BHC har redan majoriteten av spelarna i det framgångsrika herrlandslaget under sina vingar. Nästa blågula namn att ansluta till storklubben på sanden är högerkanten Martin Käck, meddelar GHBC i ett pressmeddelande.

Käck lämnar HK Ankaret som GHBC:s senaste förstärkning. 28-åringen är ständigt på jakt efter tvåpoängare, snurrar spektakulärt och var Sveriges bästa poängplockare i EM i somras.

– Jag började spela 2014 och upptäckte den internationella beachhandbollen 2015. Då var jag med Kävlinge men åkte med GHBC till turneringar utomlands. Nu har jag gått över till Ankaret, där har vi också åkt på några internationella turneringar, sade han då till Handbollskanalen angående sin bakgrund inom sporten.

Käck är redan klar för landslagshöjdaren World Beach Games i Qatar i oktober. Framöver finns han på mer permanent bas i Göteborg.

”Värvningen av Käck är ett fint tillskott till en redan välkomponerad trupp och är helt i linje med klubbens ambitioner om att utmana de bästa klubbarna om ädla valörer vid nästa sommars europatour”, skriver klubben i pressutskicket.