Lugi och Köpenhamn vann i Åhus

Lugi HF, vinnare i Åhus 2019. Foto: Åhus Beach.

Lugi hindrade Flensburg i sista stund och lämnade Åhus som mästare i herrarnas elitklass. Hos damerna var det inget snack, Köpenhamn hade två lag i finalen och tog titeln precis som 2018.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter flera grusade försök vann vinrött den säsongsförberedande turneringen på sand. Lugi var tvåa i det inledande gruppspelet, innan Lundalaget fällde IFK Ystad (11–10) och SG Flensburg-Handewitt (10–8 i semi, 11–10 i final) gånger två i utslagsmatcherna.

Finalen var spännande, men inte Lugis tuffaste uppgift i turneringen.

– Den var inte så tuff och hetsig som jag trodde att det skulle bli. Det var lite gruff och hets i gruppspelet nämligen. Det gäller att vara klinisk när man väl år chansen och idag hade vi en bättre målvakt, sade Hampus Henningsson i ett pressmeddelande från Åhus Beach.

När Henningsson väl fått fingrarna på pokalen utlovade han en fast plats hemma i arenan.

– Vi ska kyssa den inför varje match, log han i pressutskicket.

Det var mycket svenskt i det danska firandet efter Köpenhamns andra raka i Åhus. Framförallt hos Johanna Bundsen och Olivia Mellegård som fanns på rätt sida i lagindelningen av den danska stjärntruppen.

Första dagarna på försäsongen, tävlingskänslan drabbade direkt.

– Vi startade upp i onsdags och har gjort det här med Åhus Beach två år i rad. När det väl kommer till kritan tar man det på allvar och vill väldigt gärna vinna, sade Bundsen i pressmeddelandet.

Finalen blev på det sättet en formsak, Köpenhamn 1 slog Köpenhamn 2 med 12–8. H65 Höör gick obesegrat genom gruppen men föll mot gamla bekanta som Marie Wall och Linn Blohms linjekapacitet i den ena semifinalen.

Länk: LUGI och Köpenhamn tog hem elitklasserna

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here