IK Baltichov satsar stort på beachhandboll

Foto: IK Baltichov

I Lerum hittar ni Sveriges senaste beachhandbollssatsning. På gårdagens styrelsemöte bestämde IK Baltichov att de ska bilda en sektion som fokuserar på beachhandboll, skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Det finns ett stort intresse för beachhandboll i vår förening. Så vi väljer att satsa seriöst på detta som förening, säger Mikael Antonsson, ordförande i IK Baltichov, i ett pressmeddelande.

– Beachhandbollen är ett välkommet tillskott till den traditionella handbollen och IK Baltichov har i många år haft lag som åkt på de stora turneringarna som finns under sommaren och vill nu stötta dessa lag att kunna utöva denna del av sporten på ett seriöst sätt.

Baltichov hade sju lag anmälda redan till Åhus Beachhandboll Festival 2018, och nu vill föreningen att alltså grena ut satsningen ytterligare.

– Vi kommer satsa på utbildning av tränare och instruktörer, allt för att ge de bästa förutsättningarna för våra medlemmar säger Staffan Bengtsson, en av de drivande bakom satsningen.

Klubben meddelar att man redan hört av sig till Lerums kommun i avseende att skapa beachhandboll-planer så att invånarna och intresserade enkelt kan utöva sporten.

– Bemötande och intresset från kommunen har varit mycket positiv och vi hoppas inom kort kunna presentera en plan för var planerna skall vara och när de skall kunna vara spelbara, tillägger Mikael Antonsson i pressmeddelandet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here