Heléne Bernhardtz ny förbundskapten för beachhandbollandslaget

Helene Bernhardz. Foto: Tommy Holl/Handbollslandslaget

I det senaste världsmästerskapet gjorde Sveriges herrlandslag i beachhandboll stor succé när de tog sig hela vägen till semifinal. Nu bygger Sverige vidare på framgången med att anställa Heléne Bernhardtz som ny förbundskapten, detta enligt ett pressmeddelande.

– Mitt mål är att vi ska kunna fortsätta den fina utveckling som vi har haft, att förvalta och utveckla det vi har byggt upp. Vi har en tuff utmaning i EM där målet är att komma topp tre för att kvala in till VM nästa år, säger Heléne Bernhardtz i pressmeddelandet.

Heléne Bernhardtz är inte helt ny i sammanhanget, 38-åringen har nämligen varit överledare och coach i herrlandslaget i beachhandboll tidigare. Nu tar hon över som förbundskapten och första utmaningen blir redan den kommande helgen när landslaget åker till Kroatien för Jarun Cup.

– Det finns många intressanta spelare i Sverige, vi har en bra mix av unga och äldre. Vissa har spelat högt upp i seriesystemet i inomhushandboll och kan tillföra den rutin som behövs. Vi har många unga spelare som vi arbetar hårt med för att de ge dem den träning de behöver för att fortsätta utvecklas och jag är säker på att vi kommer att få se några riktiga utropstecken under året, säger Bernhardtz i pressmeddelandet.

38-åringen blir samtidigt den första kvinnan att leda ett svenskt seniorlandslag i handboll på herrsidan.

– Det är väldigt ovanligt med kvinnliga ledare även inom beachhandbollen, även om vi i Sverige varit ett undantag med hälften män och hälften kvinnor i ledarstaben. Sen tycker varken jag eller spelarna att det kommer att bli konstigt, jag har arbetat tillsammans med många av spelarna på både klubb- och landslagsnivå tidigare, säger hon i pressmeddelandet.

SVERIGES TRUPP TILL JARUN CUP 27 APRIL–1 MAJ

Peter Stelleck, Göteborg BHC
Rasmus Dovsjö, Kuststadens HK
Jesper Knutsson, Göteborg BHC
Henrik Dahlberg, Göteborg BHC
Martin Käck, Kävlinge HK
Niklas Ekberg, Kävlinge HK
Christoffer Mässing, Göteborg BHC
Samuel Dahlin, Borlänge HK
Erik Wessberg, Göteborg BHC