Göteborg BHC ut i kvartsfinal

Göteborg BHC i Champions Cup, Catania. Foto: Göteborg BHC.

Blott två poäng ifrån i första set, tre i det andra. Göteborg BHC var nära i en målrik match men saknade en defensiv som kunde hålla emot Detono Zagreb. – Vi förlorar mot ett av Europas bästa lag, sade Jesper Knutsson.

Den spelande tränaren blev poänglös och fick dessutom en passning blockad när Göteborg gick miste om en kvitteringschans på sluttampen.

Desto hetare – Samuel Armgren med snurrar, gåpåmod och vilja som spillde över från vänstersidan. Hela 22 poäng från 18-åringen – ”ett internationellt genombrott” i Knutssons ögon.

– De prioriterar annorlunda och då var det bara att fortsätta. ”Arre” går för det igen och igen och drar dit dem, sade han med beröm till talangen.

Sista minuten och sista anfallet avgjorde, Zagreb som hållit sig kvar över tid i Europatoppen seglar vidare till semi medan GHBC går för femteplatsen i Champions Cup.

– Vårt anfallsspel flyter på men vi får inte tag i dem bakåt och får inte räddningarna med oss. Det blir jobbigt till slut, summerade Knutsson årets sista försök för att nå medalj.

– Tre av deras spelare var i VM-final, Ivan Juric är en av världens bästa på beachhandboll och gör få fel. Men vi är väldigt nöjda, kunde fått en straff i slutet av första set där vi går för det. Med den här nivån kan vi vara med mot alla, fortsatte han.

GHBC:s damlag har kommit igång efter ett par inledande förluster och spelar om elfte plats i sin avslutande match på Sicilien.

Champions Cup 3 november
Damer
Göteborg BHC–DHG Odense 2–0 (14–12, 21–20)
GHBC: Isabelle Svahn 19, Emmy Erixon 8, Tuva Lundén 4, Maja Cedergren 2, Annie Toft 2.
CMBP Ciudad de Malaga–Göteborg BHC 2–1 (17–18, 15–14, 5–4)
GHBC: Isabelle Svahn 16, Emmy Erixon 10, Amanda Björndahl 4, Tuva Lundén 2, Lina Barksten 2, Maja Cedergren 2.

Herrar
Detono Zagreb–Göteborg BHC 2–0 (18–16, 25-22)
GHBC: Samuel Armgren 22, Rasmus Dovsjö 8, Emanuel Steen 4, Jim Johnson 2, Samuel Dahlin 2.

(15:30) Göteborg BHC—Dinamit BHC