Flensburg och Köpenhamn kommer till Åhus Beach

Foto: Daniel Modig, Ikoncept AB

Flensburg-Handewitt trivs på sanden i Åhus. Den tyska storklubben kommer nämligen till Åhus Beachhandboll för åttonde året i rad. Köpenhamn, med fem svenskor i laget, gör Flensburg sällskap i Åhus.

ANNONS

– Det innebär att vi har klart med två av världens främsta klubblag på herr- respektive damsidan, säger Mats G Jönsson, vd för Åhus Beachhandboll Festival till Kristianstadsbladet.

Flensburg kommer dessutom att spela två träningsmatcher i Skåne, först mot IFK Kristianstad i Kristianstad Arena den 23 juli och sedan ytterligare en träningsmatch.

– Dagen efter kommer de att spela ytterligare en match i Skåne, men var och mot vilket lag är inte bestämt, säger Mats G Jönsson.

I år får Flensburg alltså sällskap av Köpenhamn som ställer upp i damklassen. Köpenhamn leder just nu danska ligan och har tre svenska spelare i laget: Johanna Bundsen, Hanna Blomstrand, Jenny Alm och nyförvärven Marie Wall och Linn Blohm.

– Spelare som alla dessutom har spelat beachhhandboll med sina moderklubbar när de var yngre. Nu är de tillbaka som elitspelare, och det tycker jag känns fantastiskt.

Köpenhamn kommer också att spela träningsmatch efter att beachhandbollen är färdigspelad. De möter Kristianstad Handboll som en förmatch till IFK-Flensburg.

– IFK och KHK är viktiga klubbar för oss och ser till att sätta en lokal prägel på elitklassen. När det gäller övriga lag i elitklasen så ber jag att få återkomma, avslutar Mats G Jönsson.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here