Ett överlägset Sverige tog dagens andra vinst

Sverige vann U17-EM förra året. – och har tre raka segrar i U18-VM. Foto: © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sverige har fått en drömöppning i U18-VM i beachhandboll i Grekland. Morgonens 2-0-vinst mot Qatar följdes upp med en övertygande seger mot USA. I morgon spelar Sverige mot Iran i vad som blir en ren gruppfinal.

Både Iran och Sverige har vunnit sina matcher och i morgon 14.00 gör de upp om gruppsegern. De regerande europamästarna Sverige vann premiärmatchen mot Qatar med 2–0 (20–17, 18–10) och följde upp den med att även besegra USA med 2–0 (26–16, 26–16).

Matchen spelades inför en svensk klack och under klarblå himmel, med stark sidvind. Arena-dj:n drog i gång Journeys ’Don’t stop believin’ och Sverige trodde på det från start. För USA var det bara den andra matchen ihop som lag och de kämpade tappert. Den första halvan vann svenskarna till slut ändå ganska enkelt med 26–16 efter en rad vackra anfall (avslutningen till tonerna av Ini Kamozes ’Here comes the hotstepper’).

USA tog ledningen direkt efter paus, men Sverige kom snabbt tillbaka och ledde med 10–4 efter tre minuter. Den avslutande halvan slutade sedan med samma siffror: 26–16. Torslands HK:s Albin Henriksson stod för hela 24 poäng i matchen.

– Det var väldigt roligt och en klar förbättring jämfört med vår första match, sade USA:s specialist, Ian Hodgson till IHF efter matchen, och fortsatte:

– Många av människorna här pratar med oss och, jag vet inte hur jag ska säga det, men de verkar heja på oss. Det känns fantastiskt att vara här och för oss som är så långt hemifrån, att träffa människor överallt, och mångfalden, det är fint att se – alla älskar sporten. Det är en fantastisk atmosfär och jag älskar att spela den här sporten.

Sverige: Hanssen 8, Lindell, Johansson 4, Paldanius 10, Blomdahl, Samuelsson 6, Andersson, Nederman, Henriksson 24, Holmqvist.

Sverige möter Iran i morgon klockan 14.00 och du ser den här.