Beachhandboll: Nytt ungdomslandslag skapas i sommar

Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Sverige är redan en stor nation inom beachhandbollen – till ett eventuellt OS 2024 kan Sverige ha ett otroligt spännande landslag på gång.

I höst tas beslutet om beachhandbollen kommer in på OS-programmet 2024. Mycket talar för att det blir så med tanke på hur sporten har vuxit och fortsätter att växa.

Sverige är som bekant redan ett riktigt bra lag och nu börjar det dessutom att satsas hårdare på ungdomssidan. Svenska Handbollförbundet lanserar nämligen utbildningar för spelare mot elit- och landslagsnivå där flickor och pojkar födda 2004 och 2005 är först ut.

Förbundet arrangerar regionala beachläger på sex orter och efter dessa tas 25 flickor och 25 pojkar ut till förbundets första riksläger i beachhandboll, ett riksläger som kommer att äga rum den 7 juni i Göteborg. Det lägret kommer att vara grunden för uttagningar till det U16-EM som spelas i italienska Pescara den 7–12 juli. Observera att detta kan ändras kopplat till coronaviruset.

Med den här satsningen kan Sverige ha ett riktigt bra landslag på gång till ett eventuellt OS 2024. Spelare från dagens vassa landslag kombinerat med spelare som fått utvecklas i lugn och ro i förbundets satsning, det bör kunna bli väldigt spännande.

LÄNK: Spelarutbildning och EM för U16